“Volkswagen zet ook nieuwe normen voor opladen in het volumesegment. We bouwen de komende maanden een compleet laadnetwerk rond de ID.3. Het ID. Lader laat dingen rollen. Verdere laaddiensten zullen volgen. In de toekomst moet het opladen van een elektrische auto net zo duidelijk en eenvoudig zijn als het opladen van een smartphone. ”  motorrijtuigenbelasting berekenen om goedkoop uit te komen.

Het belang van een kentekencheck

Onderdeel van het bouwen van een oplaadnetwerk is het bieden van toegang tot opladers voor mensen die in appartementsgebouwen en flatgebouwen wonen. Met input van Volkswagen overweegt de Duitse regering wetgeving om het voor eigenaren van appartementen en huurders gemakkelijker te maken om een ​​elektrische oplader op hun parkeerplaats te installeren. Thomas Ulbrich: “Het recht om een ​​eigen wallbox te installeren is belangrijk voor het succes van e-mobiliteit. Zowel huiseigenaren als huurders in Duitsland kunnen eindelijk betrouwbaar plannen. Bovendien legt deze wetgeving ook verplichtingen op aan andere Europese landen waar soortgelijke voorschriften nodig zijn voor extra planningszekerheid. ”www.kentekencheck.nu vind je alle informatie.

Volgens TechCrunch zullen er drie versies van de ID zijn. Oplader, variërend in prijs van € 399 tot € 849. Deze prijzen zijn exclusief de installatiekosten. Op verzoek van de klant zal VW ze aansluiten (u moet de uitdrukking excuseren) met lokale elektriciens die de taak van het installeren van de oplader zullen uitvoeren. Alle versies hebben een laadvermogen van maximaal 11 kilowatt, permanent gemonteerde laadkabel type 2 en geïntegreerde DC-aardlekbeveiliging. Momenteel is alleen het basismodel beschikbaar. De andere versies zullen later dit jaar verschijnen.

Het ID. Lader Connect en ID. Charger Pro wordt volledig verbonden en gemakkelijk beheerd via een smartphone-app. Klanten kunnen de laadprocessen beheren, inclusief onderhoud op afstand, de toegang beheren via een laadpas en regelmatig software-updates ontvangen. Het ID. Charger Pro biedt ook een geïntegreerde elektriciteitsmeter die de elektriciteitskosten rechtstreeks aan individuele bestuurders kan factureren. “Het ID. De oplader ziet er niet alleen slim uit, hij is ook slim. Geen enkele andere wallbox op de markt biedt zoveel hightech voor zo’n aantrekkelijke prijs ”, zegt Martin Roemheld, hoofd mobiliteitsdiensten bij Volkswagen.